Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

George Michael

Marmusic
Gepubliceerd in Nieuwe Releases · 26 januari 2018
Het album Faith - George Michael’s eerste soloalbum na zijn triomfen met Wham - en de bijbehorende tour markeerde een transitie van ster naar superster. Het zou ook een ommekeer in de carriere van George Michael betekenen. Een doorstart waarbij de persoon George Michael ondergeschikt werd aan zijn muziek. Dat uitte zich in het feit dat zijn foto en naam niet op de hoes van Listen Without Prejudice vol. 1 te vinden waren (overigens in tegenstelling tot de 2-cd heruitgave waar zijn hoofd wel prominent op de voorkant te vinden is en het oorspronkelijke artwork helaas naar de binnenkant is verdwenen). Ook weigerde Michael in zijn eigen clips te verschijnen, al moet gezegd worden dat het optreden van een aantal supermodellen in de clip van ‘Freedom ’90’ eerder bijdroeg aan het succes van de single en het album dan dat het afbreuk deed.

En hoewel Listen Without Prejudice Vol. 1 minder commercieel was en daarmee de verkoopcijfers achterbleven bij Faith, mag het album als meesterwerk worden beschouwd. Dat blijkt al bij de opener ‘Praying For Time’ dat destijds de single was die aan het album vooraf ging. Bij het beluisteren van die prachtige in echo gedoopte stem blijkt te meer hoe groot het verlies van George Michael is. Over die stem gesproken: nergens komt die zo mooi tot uitdrukking als op de enige cover op het album, ‘They Won’t Go Where I Go’ van Stevie Wonder. Bloedstollend mooi. Andere hoogtepunten van het album zijn de overige singles, ‘Cowboys And Angels’, ‘Waiting For That Day’ en het Beatlesesque ‘Heal The Pain’. Hoe Beatlesesque bleek pas jaren later toen voor de verzamelaar 25 een nog mooiere versie werd opgenomen samen met Paul McCartney. Maar op Listen Without Prejudice Vol. 1 slaat George Michael de plank nergens mis.

Bij de heruitgave van het album is een tweede cd toegevoegd, George’s optreden voor MTV Unplugged, waarmee George Michael bewijst dat hij echt begiftigd was met een prachtige stem. Bijzondere arrangementen van onder andere ‘Fastlove’ en een prachtige uitgeklede versie van ‘Father Figure’, een flashback naar Wham met ‘Everything She Wants’: er valt meer dan genoeg te genieten. Het is alleen onvergevelijk dat de beeldregistratie ontbreekt op de meest luxe variant van de heruitgave. Maar dat is dan ook een van de weinige punten van kritiek op deze essentiële heruitgave.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud