Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Within Temptation

Marmusic
Gepubliceerd door Menno Valk in Album van de week · 8 februari 2019
Zonder andere bands te kort te doen, kan toch algemeen worden gesteld dat Within Temptation neerlands exportproduct bij uitstek is op rockgebied.

Uit pure liefde voor heavy muziek is de band in 1996 in het normaal gesproken zo rustige Waddinxveen opgericht door zangeres Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt.

Naast gezamenlijk gezinsgeluk bracht Within Temptation hen ook zakelijk voorspoed, want anno 2018 is de band alom gelauwerd en gewaardeerd en staat er thuis een grote kast vol nationale en internationale prijzen en trofeeën.

Vanwege die status heeft Within Temptation ook succesvolle uitstapjes gemaakt in het theater en met het Metropole Orkest.

Het belangrijkste is natuurlijk de muziek en daarom is het fantastisch dat er vier jaar na Hydra nu een opvolger is: Resist -de zevende studioschijf-.

Resist vroeg een uiterste inspanning van de band, maar laat een volwassen, duidelijk doorontwikkeld en onmiskenbaar Within Temptation horen.
De draken en de fantasiewereld hebben plaatsgemaakt voor realisme en een kritische kijk op de moderne wereld en de schijnvrijheid van het internet. Tegelijkertijd heeft de moderne elektronica een subtiele rol gekregen en flirt de band met triphop en pop invloeden.

Resist klinkt mede daardoor super modern, maar het DNA van Within Temptation bestaat onveranderd uit bombastische dynamiek, brede keyboards en refreinen, massieve drumslagen, een donkere gitaarlaag en de krachtige stem van Sharon den Adel.

Resist is een logische en vooral weer prachtige nieuwe plaat van een band die daarmee de eigen honger en die van de fans stilt.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud