Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Van Morrison

Marmusic
Gepubliceerd in Album van de week · 15 december 2018
Tien jaar geleden, toen Van Morrison de pensioengerechtigde leeftijd in zicht kreeg, leek het even of hij het rustiger aan zou gaan doen.
Niet meer bijna elk jaar een nieuwe plaat, maar liefst vier jaar tussen Keep It Simple en Born To Sing. Het bleek slechts zijn.

Sinds de Ier de zeventig is gepasseerd, is hij productiever dan ooit. Zo bracht hij in 2017 al binnen twaalf maanden twee platen uit en dit jaar doet hij dat gewoon nog een keer.

Voor zijn veertigste studioalbum werkte Van The Man opnieuw samen met Hammondvirtuoos Joey DeFrancesco, die ook op het in april verschenen You're Driving Me Crazy een belangrijke rol speelde. Een succesvolle samenwerking, want die plaat was een van de meest geïnspireerd klinkende van Van Morrison uit het afgelopen decennium.

The Prophet Speaks werd gemaakt op basis van hetzelfde recept. Zes nieuwe eigen nummers en acht goedgekozen covers, waaronder I Love The Life I Live (Willie Dixon), Gotta Get You Off My Mind (Solomon Burke) en Dimples (John Lee Hooker).
Uiteraard zijn er weer hoofdrollen voor het swingende orgelspel van DeFrancesco en de kenmerkende stem van Van Morrison, maar ook de rest van de band mag er zijn.

Het chagrijn waarmee Van Morrison in het verleden vaak werd geassocieerd, is in geen velden of wegen te bekennen. Het resultaat is opnieuw een heerlijk losse plaat waar het spelplezier van afspat.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud