Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

The Who

Marmusic
Gepubliceerd door Godfried Nevels in Nieuwe Releases · 24 november 2019
Het was een nogal gewaagde uitspraak die Roger Daltrey deed over het nieuwe album van The Who, toen hij deze omschreef als het beste album van de band sinds het in 1973 verschenen meesterwerk Quadrophenia. Maar eerlijk is eerlijk, de zanger zit er niet ver naast. De nieuwe release klinkt fris en energiek, met All This Music Must Fade als inspirerende openingstrack.

Verwacht geen conceptalbum in de stijl van Tommy of Quadrophenia, maar meer een verzameling van nummers over universele thema’s als sterfelijkheid en spiritualiteit.

De muzikale verscheidenheid die is te horen, werd kort geleden door Pete Townshend treffend samengevat: “dark ballads, heavy rock stuff, experimental electronica, sampled stuff and Who-ish tunes that began with a guitar that goes yanga-dang.” Ook politieke kwesties komen op het album aan bod, zoals de single Ball and Chain laat horen (een aanklacht tegen het detentiecentrum op Guantanamo).

Of dit album in de toekomst net zo wordt gewaardeerd als Tommy, Who’s Next of Quadrophenia valt nog te bezien, maar het is The Who wel gelukt om een verrassend goede plaat neer te zetten.

De Britse rockers op leeftijd zijn nog steeds ‘in the game’.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud