Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

The Sidekicks

Marmusic
Gepubliceerd door Marius in Album van de week · 26 mei 2018
The Sidekicks werden in 2006 opgericht in Cleveland Ohio door Steve Ciolek (vocals & gitaar), Matt Climer (drums), and Ryan Starinsky (bas) onder invloed van punk en alternatieve rock. De punkinvloed laat zich vooral gelden in het werkethos van de band: veel, heel veel spelen, alles in eigen hand houden en vooral niet zeuren maar doen. Het levert ze de nodige aandacht op en muzikaal groeit de band met de jaren.
 
 
Precies op tijd voor de zomer, zijn The Sidekicks uit Ohio terug met een album dat elk feest dat je in de komende maanden geeft gaat opfleuren, terwijl het ook de perfecte soundtrack is voor herinneringen aan de late zomeravonden in de tuin of op het balkon.

   
 
Geproduceerd door John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr), zijn de nummers op 'Happiness Hours' de zonnigste, helderste nummers die deze jongens tot nu toe hebben geschreven. En als je de 'Runners In The Nerved World' van 2015 hebt gehoord, dan weet je dat dat het nodige zegt. Met een ogenschijnlijk eindeloze toevoer van soepele melodieuze hooks, warme harmonieën en heerlijk rinkelende gitaren, klinken The Sidekicks beter dan ooit.

 
 
De eerste single 'Twin's Twist' klinkt als James Mercer met Band of Horses als front met een koor dat aanvoelt als een feestdag. Dan is er de door hoorns doordrenkte warmte van 'Win Affection', de bijna perfecte power-pop die 'Weed Tent' en 'Medium In The Middle' zijn, naast het fragiele akoestische 'A Short Dance', die meer impact heeft dan je zou verwachten omdat het maar 49 seconden duurt, voordat 'Don’t Feel Like Dancing' gaat branden.

 
 
Ze laten je het bijna vergeten, maar het is eigenlijk niet alleen geluk op het album. Hoe stralend de melodieën ook zijn, elk nummer op dit album heeft een onderliggend gevoel van verdriet dat zijn oorsprong vindt in de bitterzoete songtekst, zoals vocalist/gitarist Steve Ciolek opmerkt dat 'je goed voelen niet zorgt voor een goed gevoel', luister maar naar ‘Summer And The Magic Trick '.

 
 
Veel dank aan The Sidekicks voor het schrijven van een album dat me in de komende maanden en wellicht ook jaren nog heel veel uurtjes van geluk zal leveren.

 
 
Deze week cd van de week bij marmusicWebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud