Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Rolling Stones

Marmusic
Gepubliceerd door Hermen Dijkstra in Album van de week · 1 mei 2020
Ik hoor u denken: ‘Alweer een verzamelaar?’ Het antwoord is wat lastiger aangezien dit slechts gedeeltelijk waar is. Het is waar voor de dubbel-cd en voor de triple-lp. Deze tellen 36 tracks, waaronder klassiekers als Tumbling Dice, Brown Sugar, Start Me Up, Angie en Miss You.

Gelukkig worden de voor de leek wat obscuurdere nummers zoals Doom And Gloom, One More Shot en Hate To See You Go niet vergeten.

De verzamelaar start met muziek van Sticky Fingers uit 1971 en loopt door tot het laatste uit 2016 stammende Blue & Lonesome. Geen sixties dus dit keer, maar wel weer fijne ‘vergeten’ hits als Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker), Fool To Cry, Rock And A Hard Place en Rain Fell Down.

Met zo’n geschiedenis zijn keuzes altijd discutabel, maar het resultaat mag er zeker wezen. De driedubbel-cd bevat naast de 36 tracks een cd met daarop livemateriaaal. Deze is wel degelijk bijzonder, aangezien er onuitgebracht materiaal bevat waaronder duetten met Ed Sheeran, Brad Paisley en Dave Grohl. Wel jammer dat de nummers niet mooi overvloeien om zo een extra concertgevoel te geven. Een kniesoor, zullen we maar zeggen…

Honk is daarmee ondanks het welbekende materiaal niet alleen een fijne verzamelaar geworden, maar ook een uitgave waarvan de driedubbelaar iets toevoegt aan de toch al rijke canon van de band.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud