Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Rolling Stones

Marmusic
Gepubliceerd door Hermen Dijkstra in Album van de week · 28 juni 2019
De Bridges To Babylon-tour was er een van een flinke lengte. Eerst Azie, Noord- en Zuid-Amerika om vervolgens nog maanden door Europa te trekken.

Op 2 september 1998 stonden de camera’s klaar in het Weserstadion in de Duitse stad Bremen. Voor de televisie zou een registratie gemaakt worden van dit concert. Nu deze opname ook gewoon uit komt, is voor deze gelegenheid het geluid geremixt en opgefrist terwijl ook het beeldmateriaal een flinke opknapbeurt gehad heeft.

In de setlist vinden we natuurlijk een aantal klassiekers terug. Opener Satisfaction zet wat dat betreft gelijk de toon, terwijl Lisa Fisher naast Jagger de sterren van de hemel mag zingen in Gimme Shelter.

Tijdens deze tour konden fans stemmen welk nummer ze aan de setlist toegevoegd zouden willen zien en tijdens dit concert is daarom Memory Motel te beluisteren. Het zijn naast Tumbling Dice en bijvoorbeeld Start Me Up juist nummers als Thief In The Night, Flip The Switch en Anybody Seen My Baby die de aandacht trekken, net als Like A Rolling Stone, Out Of Control en Thief In The Night.

Met andere woorden Bridges To Bremen kent door deze nummers nu eens niet de standaard Rolling-Stones-alleen-maar-klassieker-set, maar laat juist een afwijkende set horen die er voor zorgt dat Bridges To Bremen zich duidelijk onderscheid van andere archief-releases.

Bridges To Bremen is door deze eigenschap dan ook niet alleen een welkome aanvulling, maar is ook een uitgave die hier regelmatig beluisterd zal worden.

Zoals gebruikelijk komt ook deze uitgave in allerlei configuraties, waarbij opgemerkt moet worden dat op de beeldversies vier bonustracks toegevoegd zijn die in september 1997 opgenomen zijn in Chicago. Al met al kan je dus stellen dat Bridges To Bremen prima voor elkaar is.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud