Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Rina Mushonga

Marmusic
Gepubliceerd door Erwin Zijleman in Album van de week · 16 februari 2019
Het is een paar jaar stil geweest rond Rina Mushonga, die alweer bijna vijf jaar geleden zeer verdienstelijk debuteerde met The Wild, The Wilderness.

Op haar debuut overtuigde de momenteel vanuit Londen opererende singer-songwriter met zowel Nederlandse als Zimbabwaanse wortels met warmbloedige popliedjes, die zich ergens tussen die van Tracy Chapman en Fleetwood Mac schaarden.

Op haar nieuwe album, In A Galaxy, kiest Rina Mushonga voor een duidelijk ander geluid. De ingetogen en organische klanken van haar debuut hebben plaatsgemaakt voor een eigentijdser, springeriger en elektronischer geluid, terwijl de tijdloze popliedjes zijn verruild voor eigentijdse en stekelige popliedjes vol invloeden.

Het zijn gelukkig nog steeds heerlijk eigenzinnige popliedjes, want alle plekken waar Rina Mushonga heeft gewoond hebben invloed gehad op het unieke geluid dat ze op haar nieuwe plaat presenteert. In A Galaxy schiet door genres en schiet door de tijd en verleidt wat minder makkelijk dan de voorganger, maar na enige gewenning valt alles op zijn plek.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud