Neil Young

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Neil Young

Marmusic
Gepubliceerd door Andre de Waal in Nieuwe Releases · 31 oktober 2019
Van alle incarnaties waarmee Neil Young platen heeft gemaakt – solo, in duo’s, met een heel beroemd kwartet, in bands – is die met Crazy Horse mij het liefst.

Natuurlijk, Heart of Gold gezongen door Neil met alleen als begeleiding een akoestische gitaar is heel mooi maar geef mij maar die rammelbakkenherrie die Young’s oudste begeleidingsband produceert.

Colorado is het eerste Crazy Horse album sinds 2012's Psychedelic Pill en wat deze plaat zo bijzonder maakt, is dat Nils Lofgren voor her eerst sinds 1971 (!) weer meedoet (uiteraard naast de oldtimers Billy Talbot op bas en Ralph Molina op drums).

Is al dit gejubel nu terecht, zo vraagt u zich wellicht af? Nog niet bij opener Think of Me dat zo’n typisch rustig Young nummer is. Maar op She Showed Me love gaat het direct 13 minuten van z’n jetje, en op verschillende andere tracks gaat de beuk er flink zoals altijd gammelend en rammelend in (Help Me Lose My Mind, Shut It Down). Die songs compenseren ruim de in mijn oren wat zwakkere tracks (Olden Days, Eternity) zodat ja, dat gejubel is terecht (en hierover wordt met de recensent niet gecorrespondeerd!).

Overigens komt de vinyl versie met een bonus 7" single - met de album-outtake Truth Kills en een live solo versie van Rainbow of Colors – dus dat wordt nog een moeilijke keuze voor de liefhebber.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud