Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Marcus King Band

Marmusic
Gepubliceerd in Album van de week · 12 oktober 2018
Carolina Confessions is het derde album van Marcus King Band, een zeskoppige band rond de 22-jarige zanger/gitarist Marcus King.

Niet alleen heeft deze muzikant een soulvolle stem en schrijft hij emotievolle nummers, hij weet ze ook nog eens te brengen vol met expressie.

Het talent was al duidelijk te horen op de eerste twee albums, maar op het ambitieuze Carolina Confessions zet Marcus King een duidelijke artistieke stap vooruit.

Hij is geboren en getogen in South Carolina en staat al ruim zijn halve leven op het podium, daarbij gesteund en opgeleid door beroemde muzikanten Warren Haynes (Allman Brothers / Gov’t Mule) en Derek Trucks (Allman Brothers / Tedeschi Trucks Band).

Zo wist hij in zijn thuishaven en ver daarbuiten al een flinke reputatie op te bouwen. Voor het door Dave Cobb (Chris Stapleton, Sturgill Simpson) geproduceerde nieuwe album zijn kosten nog moeite gespaard.

Prachtig warm geluid, blazers en teksten met verhalende diepte. Over vergiffenis, schuld, het verlaten van huis en haard, verlangen, liefde en de lastige verhouding met zijn geboortestad.

Marcus King Band is een van het talent bruisend zestal dat met Carolina Confessions één van de grote platen van 2018 heeft gemaakt.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud