Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Imagine Dragons

Marmusic
Gepubliceerd in Album van de week · 9 november 2018
Imagine Dragons ontstond in 2008 op een universiteit in Utah met als kernlid - en enige overgeblevene in de huidige bezetting - zanger Dan Reynolds.

Nadat de band verhuisde naar Las Vegas ging het snel, ze brachten wat EP's uit en werden opgepikt door platenmaatschappij Interscope.

In 2012 verscheen het debuut Night Visions en de doorbrak was daar. Opvolger Smoke + Mirrors verscheen in 2015 en Evolve twee jaar later. In die tijd is Imagine Dragons een klinkende naam geworden met uiterst succesvolle tournees als gevolg.

Origins is de nieuwe plaat en die ligt in het verlengde van Evolve. De band noemt het zelf een zusteralbum van Evolve en er werd ook gebruik gemaakt van bijna hetzelfde team: producers Joel Little (Lorde, Khalid), Mattman & Robin (Selena Gomez, Carly Rae Jepsen) en John Hill (Florence + the Machine).

Alex Da Kid - die al op Night Visions aanwezig was - is deze keer niet van de partij. Gebleven is de synthesizer dance pop die we van de band zo goed kennen en de voordracht van Dan Reynolds is emotioneel en bevlogen als vanouds.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud