Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Hitzone

Marmusic
Gepubliceerd door Wikipedia in Album van de week · 12 oktober 2019

De serie werd bedacht door de Nederlandse clipzender TMF. De naam van de serie is afgeleid van het gelijknamige televisieprogramma op die zender. Tijdens Hitzone werden de verschillende hitlijsten op de wereld behandeld.

 
De eerste Hitzone-cd verscheen in januari 1998 en was een vervolg op de More Hits Made Famous By The Music Factory-serie, waarvan er in 1997 vijf delen verschenen. Doordat voor de Hitzone-cd's verschillende platenmaatschappijen samenwerkten, konden de grootste hits van dat moment op één cd gezet worden. Dit viel in eerste instantie overigens erg tegen. Van de negentien liedjes op de eerste Hitzone-cd wisten slechts zes de Top 10 te bereiken. De naam werd bij deel twee veranderd in TMF Hitzone om zo meer naamsbekendheid te krijgen.

 
De eerste twintig edities werden door TMF uitgebracht, waarna Yorin FM (toen het programma Hitzone niet meer bestond) de nummers 21 t/m 29 uitgaf. Sinds Hitzone 30 maakt Radio 538 de serie.

 
Er verschijnen per jaar zo'n vier Hitzones (met uitzondering van 2000, 2006 en 2007 toen er vijf Hitzones uitgebracht werden). Daarnaast is er aan het eind van het jaar een Best Of-jaaroverzicht, met daarop vooral tracks van alle Hitzones uit dat jaar, maar ook een aantal nummers die er nog niet op stonden.

 
Op Hitzone 2000, 2001, Dance 2002 en Gold na, wisten alle Hitzone-cd's de nummer 1-positie te behalen. Het succesvolste album is tot nu toe TMF Hitzone 8, dat in 1999 een dubbelplatina status wist te behalen.
 

Bij Hitzone 25, de eerste jubileumuitgave, werd naast een cd, ook een dvd met videoclips uitgebracht. Sinds de 27e editie van Hitzone werd dit standaard dat er naast de cd ook de dvd met de gelijknamige videoclips bijgevoegd. Met Hitzone 44 stopt Hitzone na vier jaar met het uitbrengen van cd/dvd-albums en wordt er overgestapt naar (dubbel-)cd-albums. Dit door de verkoop van minder singles, waardoor er ook minder videoclips bij de liederen worden opgenomen. Een (dubbel-)cd-album geeft twee keer zoveel nieuwe muziek in je bezit, voor een gelijke prijs.



WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud