Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Glenn Frey

Marmusic
Gepubliceerd in Album van de week · 12 mei 2018
Onder het eerbetoon dat volgde op de dood van Glenn Frey in 2016, kwam de meest aangrijpende van Don Henley, de andere leidende figuur in de bekende Amerikaanse band Eagles, die Frey als de echte kracht achter een van de grootste bands van Amerika noemde. "Met Glenn begon het allemaal," zei Henley. "Hij was de man met het plan."

 
 
Deze nieuwe boxset van drie cd's en een dvd bevat muziek die Frey zonder de Eagles heeft gemaakt. Het beste staat op de eerste schijf, met de hits die hij als soloartiest had.
 
Henley's solowerk was beter, met nummers als The Boys Of Summer en The End Of The Innocence die vergelijkbaar waren met de klassiekers van Eagles, maar de hits van Frey maakten deel uit van de popcultuur van de jaren 80.

 
 
The Heat Is On, met toeterende sax, was het bekende nummer wat werd gebruikt in de Beverly Hills Cop film.
 
Twee anderen bekendere nummers waren te horen in Miami Vice: You Belong To The City, een humeurige ballade, en Smuggler's Blues, met een stekende slide-gitaar, die een onderzoek naar de drugshandel van een van de best betalende klanten moest voorstellen.

 
 
De tweede schijf heeft minder bekende solo-tracks, sommige goed en andere ronduit slecht, met name een zinloze cover van het Stones nummer Route 66.

 
 
De derde heeft, voor de eerste keer op CD uitgebracht, het enige album van Longbranch Pennywhistle, de late jaren 60 van Frey-werken samen met de toekomstige Eagles-medewerker JD Souther.
 
Als een vroeg voorbeeld van countryrock heeft deze cd een historische waarde.

 
 
En tenslotte staat er op de dvd een solo-optreden van Frey in Dublin uit 1992, dat eindigt met Desperado, de eerste van de vele geweldige nummers die Glenn Frey en Don Henley samen als Eagles hebben geschreven.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud