Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Fleetwood Mac

Marmusic
Gepubliceerd in Album van de week · 17 november 2018
Zoals elke keer bij een personeelswisseling binnen Fleetwood Mac, verschijnt er ook deze keer weer een verzamelaar. Verkrijgbaar in een één-cd- en een drie-cd-variant, maar ook als vijf-lp-box, wordt de uitgebreide carrière van de band onder de loep genomen.

Zo vinden we een aantal nummers uit de Peter Green-incarnatie, waaronder het zeer fraaie Man Of The World, maar ook nummers uit de Bob Welch-tijd. Hypnotized is altijd een genot om te horen en staat niet voor niets op de huidige setlist.

Het leeuwendeel wordt gevormd door de gouden Buckingham/Nicks-line-up, tenslotte commercieel het meest interessant.

Om een goede compilatie te bewerkstellingen is er op de uitgebreide versie in elk geval ook ruimte voor de Buckinghamloze periode: Zo vinden we I Do van het voor Fleetwood Mac begrippen redelijk mislukte Time, en Billy Burnette/Rick Vito-tracks van de eerdere Greatest Hits-verzamelaar en Behind The Mask, die echt wel lekker zijn.

Samenvattend kan je stellen dat je met de driedubbelaar een heerlijk stuk geschiedenis in huis haalt, die je regelmatig zal draaien. Bovendien is het een uitgelezen mogelijkheid om als startpunt te gebruiken om in de geschiedenis van de band te duiken.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud