Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Arctic Monkeys

Marmusic
Gepubliceerd door Jurgen Vreugdenhil in Album van de week · 20 mei 2018
Er is een hoop gebeurd sinds het laatste album AM van de Arctic Monkeys, inmiddels alweer vijf jaar oud.

Voorman Alex Turner en drummer Matt Helders hebben de working class city Sheffield in de UK achter zich gelaten en hebben zich gesetteld in het mondaine Los Angeles.

Onvermijdelijk heeft dat geleidt tot een ontwikkeling van de ooit als jonge gitaarpunkers begonnen band.
Ook op het laatste album van The Last Shadow Puppets, Turner’s band die hij met Miles Kane bestiert, tekende zich al een licht psychedelische invloed af, een sound die hij nu ook meegenomen heeft naar de studio’s in Los Angeles, Parijs en London, want de band had er blijkbaar geen zin in om op één plek te blijven.

Daarnaast heeft de synthesizer een groter aandeel in hun sound dan ooit tevoren, en ondanks dat dat sommige Arctic Monkeys fans wel even op het verkeerde been zal zetten, bewijst een song als The World’s First Ever Monster Truck Front Flip dat Alex Turner niets van zijn talent voor intelligente songs heeft verloren.

Ook het ouderwetse venijn komt terug in Four Out Of Five, niets minder dan een forse sneer aan het adres van muziekrecensenten.
Deze week het album van de week en elk even uur (tussen 08.00 en 18.00 uur) te horen bij marmusic.nlWebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud