Nick Cave

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Nick Cave

Marmusic
Gepubliceerd door Redactie in Album van de week · 8 juli 2022
Soms lopen fictie en feiten door elkaar heen. Zo niet bij Nick Cave. Waar de Australische zanger eerder in 2016 de onheilstijding na het verlies van zijn zoon verwoorde op Skeleton Tree verschijnen nu zeven psalmen van zijn hand die op een macabere en tragische samenvallen met het verlies van zijn zoon Jethro die op 9 mei jongstleden overleed.

Dit in lockdown opgenomen spoken word-album is getiteld Seven Psalms. Nick Cave noemt het zelf kleine heilige liedjes waarvan hij er elke dag één aan het papier toevertrouwde tot de week om was. De zeven stukken zijn bedoeld als contemplatieve dialoog in deze onzekere tijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Nick Cave zelf dit album ziet als een lange meditatie.

Op Seven Psalm dus geen grote contrasten, maar moderne psalmen. Deze gijpen je, door de onontkoombare actualiteit uit het leven van Cave, op een andere manier bij de strot dan de voorganger Carnage. De pijn, de woede en de littekens zijn voelbaar. De tracks zijn door Nick Cave en Warren Ellis op muziek gezet, plus een instrumentaal nummer van twaalf minuten dat is overgebleven uit de sessies van Carnage uit 2021.

Such Things Should Never Happen But We Die… Some Things Should Never Happen But They Do… (Jeroen van der Vring)WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud