Anna Grindle

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Anna Grindle

Marmusic
Gepubliceerd in Album van de week · 26 december 2021
Direct bij de eerste noten spitste ik mijn oren. Mooie stem, prachtig “toetertje”, heel relaxed. Kijk maar even onder de YouTubelink. Aanrader eerste klas.
Op Music that needs Attention staat het volgende (en de heer Volk heeft meestal gelijk):

Uit Belfast komt singer-songwriter Anna Grindle. De stad die een grote zanger voortbracht als Van Morrison. Helaas heeft Grindle niet dezelfde zangtechnische kwaliteiten, toch weet ze met haar vrij iele, soms wat onzeker klinkende stem mij te raken. Anna’s grote muzikale kwaliteiten komen meer tot uiting in de muzikale invulling van de songs door middel van akoestische gitaar, toetsen, saxofoon en (Ierse) fluiten.

The Turning is niet Anna’s eerste album, reeds in 2004 bracht ze, tegen haar dertigste, al het toepasselijk getitelde album Journey in eigen beheer uit. Hierop stond het nummer People, wat nu in een nieuwe versie terug te vinden. De reislustige Anna schreef het samen met de Oegandese  rapper Zenon Joel Otim, die ze in Oeganda had leren kennen tijdens de periode dat ze daar vrijwilligerswerk deed. Het aanstekelijke nummer is overigens een vreemde eend in de bijt, tussen de overige, ingetogen en intieme songs. The Turning kan gezien worden als een reflectie op de in het leven opgedane ervaringen en observaties.

Harmonisch ingekleurde liedjes die de luisteraar vragen stellen en verder met thematiek als verlies, herinnering en hoop. Met name het saxofoonspel is een verrijking van de songs. Anna heeft de nodige ervaring op dit instrument doordat ze al jaren in een saxofoonkwartet speelt. Overigens klinkt slechts zelden haar Ierse achtergrond door in de songs, alleen de tin whistle verraadt af en toe haar afkomst. Haar af en toe wat onzeker klinkende stem kan een struikelblok vormen voor een potentiële luisteraar. Hopelijk geeft U haar een kans, want The Turning staat vol met fraaie, ingetogen songs.
 

Tracks:
1. A Memory That Comes To Mind
 
2. Decide
 
3. People (with Zenon Joel Otim)
4. Ask Yourself
 
5. Recognise
6. Skimming Like Stones
 
7. Meet Me
 
8. More Than I Deserve
9. Hold On
10. Tears Fall
 
11. At The End Of The Day
12. When I Am Free
13. This Could Be
WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud