Melissa Etheridge

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Melissa Etheridge

Marmusic
Gepubliceerd in Album van de week · 18 september 2021
De bekroonde zangeres, songwriter en activiste Melissa Etheridge heeft 'One Way Out' uitgebracht, de eerste single van haar aankomende album met dezelfde naam dat dit najaar uitkomt. 'One Way Out' maakt deel uit van een verzameling muziek geschreven door Etheridge in de late jaren '80 en vroege jaren '90 die nooit de cut heeft gehaald... tot nu toe. De single is een van de negen nummers die op het volledige album - One Way Out - te horen zullen zijn, dat op 17 september 2021 via BMG wordt uitgebracht.

Etheridge stuitte jaren geleden op deze tientallen jaren oude liedjes/demo's terwijl ze materiaal verzamelde voor een retrospectieve boxset. Terwijl ze de nummers doornam, bracht het haar terug naar het begin van haar carrière en hoe ze gewoon niet goed waren voor die specifieke tijd of dat album. Sommige nummers werden geschreven voordat ze zelfs maar uitkwam en voelde zich nooit op haar gemak om ze uit te brengen, maar ze wisten dat ze perfect zouden zijn voor de boxset.

In 2013 bevond de zangeres zich terug in de Henson Studios in Los Angeles met haar originele band (Fritz Lewak, John Shanks, Kevin McCormick) en zou deze nummers een nieuw leven geven. Kort nadat ze klaar was met de platen, zou ze afscheid nemen van haar label en werd de boxset op de plank gelegd. Melissa zou aan nieuw materiaal gaan werken en opnieuw werden die nummers opzij gezet. Dat wil zeggen, tot 2020, toen ze oude bestanden doorzocht om te delen met fans op de 'Friday Night Time Machine'-show van Etheridge TV. De tijd was eindelijk rijp. Fans zullen eindelijk een diepere kijk krijgen op wie Melissa toen was, wanneer ze dit najaar One Way Out uitbrengt. Bekijk de tracklisting hieronder met twee nummers die in 2002 live zijn opgenomen in de Roxy in Los Angeles!

Fans zullen het nummer ook live te horen krijgen wanneer ze optreedt vanuit het Theater in het Ace Hotel in Downtown LA voor haar 'One Way Out…Of The Garage'-concertspecial. Het concert zal LIVE streamen op 29 mei, dus overweeg dit evenement als een single release party en een deel verjaardagsviering! Tickets zijn nu te koop , er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

Etheridge heeft ook een Amerikaanse tour bevestigd ter ondersteuning van het nieuwe album, dat zowel nieuwe data als verplaatste data vanaf 2020 zal bevatten, evenals een Europese tour voor de zomer van 2022. “Ik ben zo opgewonden om deze nummers naar mijn fans te brengen. Jaren later ben ik nog steeds ontroerd en kan ik niet wachten om deze tracks live te delen.” Meer info is te vinden op MelissaEtheridge.com

*Bron: Bluesmagazine.nlWebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud