Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Walter Trout

Marmusic
Gepubliceerd in Album van de week · 28 augustus 2020
Voor Walter Trout is er geen ‘wij’ en ‘hen’. Gedurende zijn carrière van vijf decennia is muziek voor hem altijd een reddingslijn geweest, om bovendien de luisteraars eraan te herinneren dat ze niet alleen zijn.

Nu de wereld troost zoekt in een tragedie die ons allemaal heeft geraakt, komt de grote Amerikaanse bluesman gewapend met een grensverleggend nieuw studioalbum en elf zinderend eerlijke liedjes die zijn fans nog dichterbij brengen. ''Er is momenteel een heleboel buitengewone waanzin aan de gang'', meent Trout, aangaande de COVID-19-crisis. “Dit album is begonnen omdat ik te maken had met de gebreken en zwakheden in mij. Maar uiteindelijk ging het om iedereen.”

Ordinary Madness was slechts enkele dagen voor de sluiting van de VS voltooid, de catharsis van het lied en de thema's van gedeelde problemen konden niet urgenter klinken in een periode waarin onze zielen en geesten onder vuur liggen van tumultueuze wereldwijde gebeurtenissen.

Het album is opgenomen in de privé LA-studio van Doors-legende Robby Krieger.

''Die hele plek staat vol met vintage spullen en het is er allemaal voor je, wat je maar wilt. Het toetsenbord dat Ray Manzarek gebruikte in The Doors - het staat gewoon verdomme daar. Ik herinner me dat Michael Dumas, die de studio runt, binnenkwam en zei: 'Hier is de SG die Robby gebruikte in The Doors - wil je die proberen?' En later komt hij doodleuk met één van James Burton's Paisley Telecasters aanzetten.

Ik kan niet wachten om weer naar buiten te gaan, de mensen te ontmoeten op shows, ze te omhelzen en te poseren voor een foto.” aldus Trout. “En ik kijk er echt naar uit om deze nummers live te spelen. Omdat ik denk dat dit album deze tijden definieert.”WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud