The Mavericks

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

The Mavericks

Marmusic
Gepubliceerd in Nieuwe Releases · 21 augustus 2020
Vreemd eigenlijk, dat de Cubaans-Amerikaanse band The Mavericks nooit eerder een album heeft gemaakt in de moedertaal. The Mavericks en Español klinkt als een terugkeer naar een veilige haven en een frisse duik in de roots van de geroemde Tejano- of tex-mexband uit Miami.

Alles is mooi aan deze feelgoodplaat. Allereerst de nieuwe nummers die de band heeft geschreven, zoals het stevig naar de keel grijpende Recuerdos, in het eeuwige ritme van de Cubaanse chachacha en met de machtige stem van liedschrijver Raul Malo. Maar vooral ook de covers van klassiekers uit de Spaanse en Latijns-Amerikaanse liedcultuur. Wat klinkt het uitgesleten en in de oervorm vrij vreselijke Me olvidé de vivir van Julio Iglesias fantastisch in de rijk gearrangeerde bewerking van The Mavericks.
De instrumentatie, van melancholieke accordeons tot echoënde surfgitaren en orkestraal koper- en strijkerswerk, is tot in de puntjes verzorgd en weet het feest telkens net dat mooie, weemoedige randje te geven. Weet u even niet wat u uit de tuinspeaker moet blazen tijdens uw staycation? Doe deze maar.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud