Chicks

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Chicks

Marmusic
Gepubliceerd door Wim Velderman in Album van de week · 25 juli 2020
The Chicks zijn terug. Terug mag je wel stellen, want het is voor het eerst sinds veertien jaar dat deze drie dames nieuw werk uitbrengen.

Het klinkt een beetje als vriendinnen die elkaar jaren niet of nauwelijks gesproken hebben, maar dusdanig bevriend zijn dat ze doorgaan hun muzikale stories te vertellen op het punt waar ze de vorige keer geëindigd waren.

Martie Maguire, Natalie Maines en Emily Strayer namen Gaslighter op samen met producer en Grammy-prijswinnaar Jack Antonoff. The Chicks vierden vorig jaar hun 30e verjaardag. Dames die wel goed weten waar ze mee bezig zijn. Uitstekende muziek en zang, maar wel met teksten die net wat pittiger zijn dan algemeen geldend in de Amerikaanse countryscene.
De laatste tijd was het echter stil omtrent dit Amerikaanse countrycombo en één van de de meest succesvolle vrouwenbands in de VS.

Veertien jaar is een lange tijd, maar getuige de dertien Grammy Awards, zijn deze Chicks niet in de vergetelheid geraakt. De groepsnaam is wel aangepast aan tegenwoordig geldende normen. De twaalf tracks zijn de spotlight -Gaslighter- waard.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud