Nieuws - Marmusic

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Neil Young

Marmusic
Gepubliceerd door Bert Dijkman in Album van de week · 19 juni 2020
Als Neil Young in 1974 klaar is met de uitgebreide CSN&Y stadion tour, duikt hij de studio in voor een nieuw album.
Zijn huwelijk met Carrie Snodgress loopt op zijn einde en de songs die voor het nieuwe album bestemd zijn hebben dan ook een sterk emotionele lading. Opener Seperate Ways zet meteen de toon en waar het album de missing link moet zijn tussen Harvest, Comes A Time en Harvest Moon wegens het overwegende akoestische karakter, ligt het qua sfeer dichter bij het onvolprezen On The Beach dat midden 1974 verscheen.

Young krijgt muzikale hulp van o.a. Levon Helm, Robbie Robertson op White Line en oude bekenden Tim Drummond en Ben Keith. Vocaal is Emmylou Harris te horen op Star Of Bethlehem dat later zou verschijnen op American Stars ’n Bars, maar hier in een andere uitvoering te horen is.
Meer songs van Homegrown verschenen op latere platen, maar de uitvoering op dit album is overal superieur.

Toen de platenmaatschappij en het management het resultaat te horen kreeg werd men overenthousiast en zagen hoge verkopen in het verschiet. Echter, toen Young het album aan een aantal vrienden waaronder Rick Danko en Richard Manuel van The Band, Bobby Charles en Crazy Horse liet horen, stond achteraan de tape de opnames van Tonight’s The Night.

Young was Homegrown al aardig zat en toen Danko zei ‘go with the dark one’ was al snel de keuze gemaakt het album op de plank te leggen. Het kreeg een legendarische status en we kunnen nu voor het eerst kennis maken met het complete album dat werkelijk een onmisbare schakel is aan het rijke oeuvre van Young.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud