Norah Jones

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Norah Jones

Marmusic
Gepubliceerd door Erwin Zijleman in Nieuwe Releases · 13 juni 2020
Norah Jones leek op het in 2016 verschenen Day Breaks terug te keren naar het jazzy popgeluid van haar zo succesvolle debuut, maar beweegt sindsdien weer vooral andere kanten op. De afgelopen jaren zoekt ze de samenwerking met uiteenlopende muzikanten en verkent ze meerdere genres, wat in 2019 het bijzonder fraaie mini-album Begin Again opleverde.

Pick Me Up Off The Floor ligt deels in het verlengde van dit album en laat wederom horen dat Norah Jones meerdere kanten op kan. Pick Me Up Off The Floor is een intiem en ingetogen album, dat alle ruimte biedt aan verscheidenheid en avontuur en dat uitstekend lijkt te passen in deze bijzondere tijd. De instrumentatie is behoorlijk ingetogen, maar zeer smaakvol. Naast de hoofdrol voor de piano van Norah Jones zijn er fraaie accenten van uiteenlopende instrumenten, waaronder strijkers, blazers en gitaren, die er voor zorgen dat Pick Me Up Off The Floor ondanks het lage tempo en de meestal sobere klanken een afwisselend album is.
Bijdragen van topmuzikanten als Brian Blade en Jeff Tweedy zijn de kers op taart.

Pick Me Up Off The Floor is een album waarop Norah Jones wat dieper graaft dan op haar meest succesvolle albums en dat komt de kwaliteit ten goede. Jazz is het belangrijkste bestanddeel van de muziek op het album, maar Norah Jones schuift ook incidenteel op richting blues, folk, country en soul. Het levert een album dat alleen maar mooier lijkt te worden en dat absoluut moet worden gerekend tot de beste albums van Norah Jones.

WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud