Gretchen Peters

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

Gretchen Peters

Marmusic
Gepubliceerd door Wim Velderman · 30 mei 2020
Het getuigde van durf in de sixties om af te wijken van het opnemen van country buiten Nashville. Een ware revolutie was het toen enkele “outlaw-countrygrootheden hun albums opnamen in de Cinderella Studio’s in Madison.

Een voormalige dubbelgarage diende als centrum van opnames met niet- traditionele country. Studios, waar Mickey Newbury zijn legendarische albums van eind jaren zestig / begin jaren zeventig opnam: 'Looks Like Rain', 'Frisco Mabel Joy' en 'Heaven Help The Child'.

Als groot fan van de albums van Mickey Newbury en van zijn songwriting (voor o.a. Andy Williams, Solomon Burke ,Roger Miller, Kris Kristofferson, Townes Van Zandt, Guy Clark, Tom Jones, Kenny Rogers and the First Edition) koos Peters ervoor om zijn nummers op uitgeklede wijze op te nemen in dezelfde studio waar de originele magie plaatsvond. Gasten op het album zijn Buddy Miller, studio-oprichter en legendarische gitarist Wayne Moss (Roy Orbison, Bob Dylan, Linda Ronstadt), Country Music Hall of Famer en de beroemde mondharmonicaspeler Charlie McCoy (Bob Dylan, Johnny Cash, Elvis Presley), Will Kimbrough , Barry Walsh en meer.

De release van dit album en de bijbehorende tourdata (waar bijna alle artiesten hun geld moeten verdienen) waren natuurlijk lang voordat deze wereldwijde pandemie uitbrak dusdanig gepland, om samen te vallen met de 80ste verjaardag van Mickey en zal nu plaatsvinden in twee fasen.

Hoe dan ook, Peters weet de sfeer van de songs uitstekend vast te houden en vertolkt op geweldige wijze andermans repertoire; een eerbetoon van formaat.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud