The Comet Is Coming

WebRadio
MARMUSIC.NL
Het no-nonsense
internet radio station
WebRadio
Ga naar de inhoud

The Comet Is Coming

Marmusic
Gepubliceerd door Paul Maas in Nieuwe Releases · 13 december 2019
Een half jaar na hun tweede volledige album Trust in the Lifeforce of the Deep Mystery, komt het Londense The Comet Is Coming ( TCIC ) met een sequel/vervolg EP The Afterlife.

Spil saxofonist Shabaka Hutchings is een voornaam én voorman binnen de vernieuwende Londense jazz scene met zijn drie projecten op ’t Impulse label : Sons of Kemet en de Zuid-Afrikaanse spirtituele jazz van z’n Shabaka and the Ancestors zijn de andere 2.

De tracks van dit album werden al tijdens de opnames van Lifeforce gemaakt en staan los & op zichzelf van het 2de album. Ronduit bijzonder hoe TCIC met de gangbare ‘wetten’ van een jazz trio aan de haal gaat en vernieuwend te werk weet te gaan en in die zin dan ook verschilt met Shabaka’s andere projecten. Het muzikale palet refereert aan het oppervlak aan de kosmische geluiden van Sun Ra, minimaal ook, maar over de gehele linie in de kern aards maar ook rauw, prikkelend en elektriserend.

Dit is niet in ’t Jazz-hoekje te stoppen; grensverleggend is het zonder meer. Ik kan het niet sterker verwoorden dan dat zij het zelf op hun site stellen:

The Afterlife - Finding meaning in that which you cannot grasp and finding the truth in the existence of a primordial / oer-energy.WebRadio Marmusic.nl
© 2012-2019 marmusic
Terug naar de inhoud